Marikåpe

Marikåpe

Alchemilla vulgaris

Planten som bærer diamanter

Vår - Sommer

Bladbredde: 2-10 cm

  • Blad kan brukes i salat når de er unge, men har en del bittersmak pga garvesyre. Grønn, litt spiss smak. Bladene kan brukes varmebehandlet i stuing og supper, dette demper av bittersmaken noe. Den vannavstøtende egenskapen gjør at de kan være veldig pene, men bittersmaken er litt vrien. I gamle dager mente alkymister at vannet fra bladene kunne brukes til å lage gull.

  • Blomst kan brukes på samme måte som blader, og er noe mildere i smaken.

Sjekkliste for å være sikker på det du finner

Blad

Som en liten paraply. Tagger i bladkanten.

Blomst

Bittesmå gulgrønne blomster i klaser.

Steder du enkelt finner Marikåpe

Map

Sanke

Et oppslagsverk og kartverktøy for ville, spisbare vekster i bybildet.

Les mer om SankePersonvernerklæring

Følg oss på sosiale medier:

Plants