Geitrams
Chamerion angustifolium
Grønnsak, pryd & saft
Sen Vår - Sommer
Planteskudd: 10-20 cm
Stilk kan brukes på samme måte som en asparges når den er ny/ung (ca 20cm) . Både smak og konsistens ligner og den knekker på samme måte når man bøyer den.
Blad kan varmebehandles på forskjellig vis. De kan også tørkes til te. Når blomstene kommer blir derimot blader og stilk bitter.
Blomst kan brukes til salat eller garnityr, og man kan også lage saft eller sirup på dem.
Rot ble brukt til å spe ut mel i uår, men smaker bittert.
Ved blomstring blir blader og stilk bitter. Kan under spiring forveksles med Kanadagullris. Disse har til forskjell taggete bladkant.
Planteskudd
Plukk skuddene slik at de knekker av der de begynner å bli fibret. (Aspargesmetoden)
Blad
Voksne blader er lysere i fargen på bladets underside. Bladkanten er glatt.
Blomst
Energisk rosa
Et oppslagsverk og kartverktøy for ville, spisbare vekster i bybildet.
Les mer om SankePersonvernerklæringFølg oss på sosiale medier: