Engkarse

Engkarse

Cardamine pratensis

Sterk og vakker

Mai - Juni

Høyde: 10-50 cm

  • Blomst er pen, lys og lilla og smaker søtlig pepperrot. Tydelig og skarp karsesmak, men behagelig.

  • Blad har kraftigere smak enn blomst, men er mindre søtlig og sitter lengre i. Kan være bra å varmebehandle lett, det gjør smaken mildere.

  • Rot kan kokes og brukes, men er liten og knotete å benytte. Den har også liten reell kulinarisk verdi.

Sjekkliste for å være sikker på det du finner

Blad

Flikete blad, som om det har små, tynne fingre.

Stilk

Glatt og hul.

Blomst

Lys rosa/fiolett, lett klokkeformede. Fire kronblader.

Steder du enkelt finner Engkarse

Map

Oppskrifter med bruk av Engkarse

Sanke

Et oppslagsverk og kartverktøy for ville, spisbare vekster i bybildet.

Les mer om SankePersonvernerklæring

Følg oss på sosiale medier:

Plants